Het kan voorkomen dat artikelen die met de post worden verstuurd kapot kunnen gaan tijdens de reis naar de bestemmingsplek wanneer deze niet op de juiste manier worden ingepakt. Hieronder hebben wij een aantal tips voor je opgesteld om te voorkomen dat jouw pakketje kapot wordt geleverd aan de ontvangende kant!

Kies de juiste verpakking uit

Als eerste moet je nagaan wat je op de post gaat sturen. Hoe groot is het en waarin kan ik het versturen? Kleine, breekbare artikelen die makkelijk door de brievenbus passen bijvoorbeeld kun je in een bubbeltjes envelop opsturen. Deze enveloppen zien eruit als normale enveloppen, maar aan de binnenkant zit een beschermende luchtlaag gemaakt van noppenfolie. Hierdoor zullen de spullen die je op wilt sturen niet beschadigen tijdens de verzending. Grotere artikelen raden wij je aan om in verzendzakken of in stevige kartonnen dozen te pakken. De pakketjes kunnen onderweg hier en daar wat stoten krijgen en de stevigheid van het karton zal de artikelen beter beschermen.

Gebruik opvulmateriaal

Wanneer je artikelen in dozen opstuurt, zal er altijd extra ruimte overblijven. Als deze ruimte niet opgevuld wordt, kunnen de spullen in de doos schuiven en zelfs beschadigen. Je kan oude kranten bijvoorbeeld gebruiken als opvulmateriaal om jouw opgestuurde spullen beter te beschermen.

Sluit je pakketje goed af

Nadat je de juiste verpakking hebt uitgezocht en eventueel de lege ruimtes in het pakketje hebt opgevuld, is het tijd om het pakketje af te sluiten. Maak gebruik van een stevig plakband om je pakketje goed af te sluiten. Ducttape is een goed voorbeeld van een stevig plakband. Zorg er goed voor dat je alle randjes goed afplakt, zodat het pakketje onderweg niet open kan gaan. Dozen gaan vaak kapot bij de hoekjes, deze kun je ook afplakken met tape om dit te voorkomen. Gebruik het plakband om eventuele oude adresetiketten of andere teksten af te plakken om verwarring in het postkantoor te voorkomen.

Duidelijke adresetiketten

Je kan ervoor kiezen om het adresetiket handmatig op de pakketjes schrijven als je een duidelijk handschrift hebt of om het adresetiket te typen en uit te draaien. Zorg ervoor dat je het adresetiket op een duidelijke plek plaats op het pakketje zodat postbodes deze makkelijk kunnen vinden.  

Verzendbewijs

Wanneer je je pakketje afgeeft bij een postkantoor, zorg er dan voor dat je je verzendbewijs krijgt en goed bewaard. Zo kun je het pakketje terugvinden in het geval deze om wat voor reden dan ook niet bezorgd is!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen