Voor je 30 wordt is het belangrijk dat je een paar dingen doet die je voorbereiden op het volgende decennium. Geen zorgen, we hebben 10 ideeën voor je!

We weten allemaal hoe moeilijk het is als vrouw in deze wereld. We moeten twee keer zo hard werken en twee keer zo goed zijn om maar de helft te krijgen van wat mannen krijgen. Daarom zijn we hier met tien adviezen voor je 30ste verjaardag – adviezen die nu misschien niet veel lijken, maar die zich later dubbel en dwars terugbetalen. Hier is onze lijst:

1) Ga op jezelf wonen

Er is niets zo bevrijdend als je eigen plek hebben. Het helpt je opgroeien en bereidt je voor op de volgende fase van je leven. Bijvoorbeeld door een futon te kopen ter vervanging van je bed uit je studietijd (je weet wel, alleen iets minder vaak bij iemand anders overnachten).

2) Ga op reis

Velen van ons hebben vrienden die alleen maar dat geworden zijn – vrienden. Het is gemakkelijk voor jullie om wat rond te hangen, maar het leidt niet tot de meest opwindende avonturen. Dus waarom niet samen met haar een reisje plannen? Het zal jullie dichter bij elkaar brengen en is een activiteit waarvan jullie beiden weten dat jullie ervan zullen genieten. We raden Vegas of Mexico aan!

3) Ga uit met iemand die nieuw is

Het voelt misschien raar om jezelf weer bloot te geven nadat je zo lang bij één persoon bent geweest, maar vertrouw ons als we zeggen dat het het risico waard zal zijn. Dezelfde persoon in je 30-er jaren is heel anders dan wie hij was in je 20-er jaren (focus op school, werk), wat betekent dat hij een aantal veranderingen doormaakt. Opnieuw mensen leren kennen kan enorm leuk zijn!

4) Zeg tegen je ouders dat je van ze houdt

Naarmate je ouder wordt, lijken je ouders ook ouder te worden. Ze worden er niet jonger op en het is belangrijk dat ze weten hoezeer je ze waardeert voor het te laat is. Je hoeft niet iets groots te doen zoals een camper voor ze kopen of een reis plannen, bel ze gewoon op en zeg “ik hou van je”

5) Geniet van je jonge jaren

Veel vrouwen in de 30 hebben de neiging om stil te staan bij het verleden – wie ze vroeger waren, met wie ze nu zijn, wat had kunnen zijn. We stellen voor dat je vooruit kijkt en verder gaat als dat nodig is voor je geluk. Het is goed om dingen los te laten die geen waarde meer hebben in je leven.

6) Probeer iets nieuws

Je wordt nu ouder, dus begin wat veranderingen aan te brengen. Misschien wil je leren tennissen? Of acrobatiek proberen? Denk er ook eens over om andere kapsels of kledingstijlen uit te proberen (behalve yogabroeken), of zelfs je make-up regime veranderen zal je helpen je als persoon te ontwikkelen. Er zijn zo veel mogelijkheden!

7) Maak een bucket list

Je hebt er waarschijnlijk al eerder van gehoord, maar we raden je aan er toch een te maken. Bucket lists zijn geweldig omdat ze je leven een doel geven en je helpen plannen voor je toekomst te maken. Als je je verloren of bang voelt, ga dan naar deze lijst en begin een voor een dingen af te strepen tot je jezelf weer gevonden hebt.

8) Wees niet bang om te huilen

Vrouwen hebben de neiging hun tranen in te houden in het bijzijn van anderen, maar dat wil niet zeggen dat een goede huilbui geen wereld van goed kan doen! *kuch*, afgaand op het vorige punt…moet je ook eens proberen alleen te huilen waar niemand anders het kan zien. Je hart zal je er later dankbaar voor zijn!

9) Ontdoe je van giftige mensen uit je leven

Je hebt geen mensen nodig die je op het verkeerde pad brengen. Als er mensen zijn die je naar beneden proberen te halen, snij ze dan uit je leven. We weten dat het gemakkelijker is dan gedaan, maar geloof ons, niemand heeft meer behoefte aan negativiteit in zijn leven!

10) Probeer nieuwe dingen uit!

Er zijn zoveel mogelijkheden voor je, die misschien anders zijn dan toen je jonger was. . Het is niet ongewoon dat vrouwen op deze leeftijd beginnen te werken aan hun droomprojecten of zelfs hun eigen bedrijf! Soms zijn het de kleinste avonturen die alles kunnen veranderen.

Laat niemand je vertellen dat dertigers te oud zijn! Blijf groot dromen, blijf glimlachen en zorg ervoor dat je elk moment beleeft alsof het je laatste dag is. Enjoy!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen