Als je in de horeca een bakje koffie gaat drinken, smaakt het vaak overheerlijk. Met name in hippe zaken waar het zetten van koffie heel serieus wordt genomen en wordt uitgevoerd door barista’s. Thuis wil je natuurlijk ook van een goed kopje koffie kunnen genieten, maar heb je misschien geen zin of tijd om uitgebreid de tijd te nemen voor de bereiding. Met déze tips zet je thuis lekkere koffie zonder veel moeite.

Koffiepads

Steeds meer mensen kiezen voor gemak in de koffiebereiding. We hoeven ons dan ook niet meer te houden aan de klassieke manier van koffie zetten, waarbij je koffiebonen of gemalen koffie gebruikt. Kies liever voor koffiepads als je gemak voorop wilt zetten! Je hoeft enkel zo’n pad in het apparaat te stoppen en het waterreservoir te vullen, en meer is er niet nodig. Je hebt ook nog eens veel verschillende koffiesmaken om uit te kiezen, terwijl de eenvoudige bereiding gelijk blijft.

Koffiecups

Naast koffiepads zijn ook koffiecups flink populair om thuis koffie mee te zetten. Dit werkt eigenlijk volgens hetzelfde principe. Je gooit een cupje in het apparaat en de koffie is in no time gereed. Met koffiecups heb je zelfs nog meer smaken om uit te kiezen. Van sterke tot milde koffie bijvoorbeeld. Of probeer eens specials uit, als je graag varieert met je favoriete kopje koffie.

Volautomaat

Een volautomaat is er steeds vaker te vinden in onze huishoudens. Zoals de naam al doet vermoeden, neemt zo’n apparaat al het werk uit handen. Je gooit er koffiebonen in en vult het waterreservoir, waarna je het type koffie selecteert dat je wenst te drinken. Of dat nu een espresso of een lungo is: uit een volautomaat kun je allerlei koffiesoorten halen. Ook dit is dus weer ideaal om mee af te wisselen! Aangezien je koffiebonen in het apparaat stopt die pas vlak voor gebruik worden gemalen, smaak je bakje koffie ook nog eens lekker vers.

Oploskoffie

Hoewel het door ware koffieliefhebbers misschien niet als ‘echte’ koffie zal worden bestempeld, smaakt het in werkelijkheid gewoon prima: oploskoffie. Bij gebrek aan een koffiezetmachine heb je hier ook baat bij – mocht je er geen hebben of mocht je bijvoorbeeld op vakantie zijn. Gooi het zakje leeg in een beker en voeg de benodigde hoeveelheid heet water toe: meer hoef je niet te doen. Er zijn ook veel zoete smaken te vinden, mocht je daarvan houden. Denk aan oploskoffie met Wiener melange-smaak.

Grote pot koffie zetten

Vind je het vooral vervelend dat je meerdere keren achter elkaar bezig bent met koffie bereiden? Dan kan het helpen om een grote pot koffie te zetten. Je kunt het waarschijnlijk niet de hele dag gebruiken, maar zeker voor meerdere koffierondes achter elkaar. Gebruik een filterkoffiezetapparaat met een plaat die de pot warm kan houden. Koude of lauwe koffie is immers niet wenselijk. Of schenk de koffie in een afsluitbare koffiekan, die je zelfs op je tafel of bureau neer kunt zetten. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen