Sinds covid zijn entree maakte in ons land is het aantal thuiswerkers enorm toegenomen. Nu het virus weer is afgenomen blijven veel mensen zo nu en dan toch thuiswerken. Maar hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van die thuiswerkplekken? Een gezonde werkplek kan ervoor zorgen dat je tot wel 15% productiever bent en ook nog eens effectiever te werk gaat. In deze blog vertellen we je meer over het creëren van de ideale thuiswerkplek. 

De ruimte indelen

Het fijne aan een thuiswerkplek is dat je hem helemaal naar jouw wensen kunt inrichten. Werk en privé gescheiden houden kan soms lastig zijn tijdens het thuiswerken, maar wel erg belangrijk. Probeer daarom een afsluitbare ruimte te kiezen om in te werken. Zo kun je je niet alleen beter concentreren, maar geef je jezelf ook de mogelijkheid om zo nu en dan even van het werk af te stappen. 

Voldoende lichtinval

Het is belangrijk dat je in een ruimte werkt waar voldoende daglicht naar binnen komt. Plaats je bureau in de buurt van het raam, zodat je af en toe ook even van je af kan kijken. Het is niet goed voor je ogen om continu naar een scherm te staren. Pas wel op dat je niet de hele dag in de felle zon kijkt. Zet ook wat planten in de ruimte. Dat zorgt namelijk voor zuivere lucht en de juiste luchtvochtigheid. En ze zijn natuurlijk ook nog eens heel gezellig. 

Ergonomisch werken

We zien nog vaak dat mensen thuis gewoon aan de keukentafel werken. Dit lijkt prima, maar in de praktijk is dit niet goed voor je. Als je op de juiste wijze wilt werken moet je zorgen dat je werkplek ergonomisch is. Dat heeft te maken met je houding. Om te zorgen dat je werkplek ergonomisch is, kun je bijvoorbeeld een verstelbare bureaustoel of een zit sta bureau aanschaffen. Mensen zijn niet gemaakt om 8 uur achter elkaar te zitten. Daarom is het gezond om zo nu en dan tussendoor even staand te werken. Let wel op. Net als te lang achter elkaar zitten, zijn mensen er ook niet voor gemaakt om te lang achter elkaar te staan. Neem vooral eens een kijkje op de website van Kato Kantoorinrichting voor de beste bureaustoelen en bureaus.

Naast een goed bureau en een goede bureaustoel kun je ook kleine aanpassingen doen om je werkplek ergonomischer te maken. Denk bijvoorbeeld aan een in hoogte verstelbaar beeldscherm en een aparte muis en toetsenbord.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen